natti

jag har sytt gardiner idag, och gjort en tavla. spännande va? nu ska jag sova, jag är så trött. men först ska jag läsa min bok.

tare lugnt

håll ut

tjoho kamrater!

har ej haft tid till att uppdatera, pga besök i bollnäs, som var riktigt trevligt och när jag kom hem åkte jag på en gång till jacob. jag har inte min dator hemma heller, utan  den är i skolan. så jag kommer tillbaka när min data är tillbaka. håll ut! jag kommer uppdatera med bilder och kanske någon video efter helgen :) hihi.-


puss så länge

dålig uppdatering, jag vet!

jajaja , det har varit lite kass uppdatering. men jag är på g igen!

igår var jag på stan med jossan, stina var också med i början tills hon var tvungen att springa till tåget. vi gick runt och letade kläder till helgen, och vi hann också med en fika :D

just nu sitter jag på möbelhuset, ska strax iväg och käka buffe på american take away med syrran, det ska bli mumsigt! ska sola idag också, och på kvällskvisten kommer prinsen :)<3





igår somnade jag runt tio och vaknade kvart över nio, så jag var faktiskt utvilad imorse!! :D

jag känner just nu att jag inte har allt för mycket att säga.

eller jo, förresten! jag ska till bollnäs med jossan imorn, vi ska hälsa på stina :D det ska bli riktigt jäkla kul alltså! på fredagen blir det mys hos henne i växbo, och på lördag blir det utgång. vi hoppas att vi kan hinna med lite pulkaåkning på lördagen också :D men trevligt som fasiken ska det bli! :D


tare lugnt!

historiskt

vet ni vad??

jag åt lax idag, (för första gången i mitt 17 åriga, snart 18 åriga liv!!)

mamma gjorde lax med pesto och parmesan ost, med pressad potatis sedan en romsås. men romsåsen var inte god, romkulorna aka fiskfostren, var äckliga.



på bilden är det en lax, vem den glade mannen är , det är oväsentligt. det enda jag ville visa med bilden är att jag åt en såndär fisk idag. impad? förstod väl det! :D





uppdate ang anonym

tackar olivia först för kommentaren :D det värmer! du är inte så pjåkig på att skriva du heller, följer din blogg dagligen ;) haha

men nu, liten uppdate bara.
jag har ett eget jobb, jag tjänar mina egna pengar på plantagen. folk tror inte ens att jag har ett jobb, uta de tror att jag får alla mina pengar av mamma och pappa, jag får lite bidrag av dem osv. men inte alls så mycket som folk verkar tro. resan som jag och jacob åkte på i augusti, till rhodos, den betalade jag helt själv, drygt 6000 gick det på. det var mina egna sparade pengar.

likså stör sig folk på att jag har apu på möbelhuset, och det påstår att jag bara slappar. visst det är slappt, jag och mamma går på stan ibland, likaså jag och tessan,. men vem är det som får lida av det, är det du eller jag? jo jag. det är jag som inte får några bra erfarenheter, för det får man genom att jobba och praktisera. jag valde möbelhuset av den anledningen att jag inte orkade skaffa mig en praktikplats, eftersom jag redan har ett extra jobb, som så många andra desperat letar efter.... däremot tänker jag lägga lite mer energi på att skaffa mig en bra praktikplats i trean, för då kanske man får jobb till efter gymnasiet. men jag förstår liksom inte varför folk orkar bry sig i att jag valde möbelhuset, är ni avundsjuka, eller vad är det frågan om? jag hittar bara det svaret, avundsjuka.

som jag sagt så många gånger förr, och jag säger det ännu en gång till.. det finns fan inge värre än människor.


anonym

Anonym om min första utmaning, det ni.:
obegränsat med pengar är väl klart redan?
IP: 90.231.234.109


haha, jag kan bara skratta. vem är det som är så feg som inte vågar säga sitt namn? troligtvis någon som aldrig skulle våga säga det till mig.

jag är trött på att folk ska säga att jag är ett jävla rikemansbarn osv. är det mitt fel att min mamma och pappa har lyckats? nej men just ja, den här jantelagen.. "man får inte lyckats & man får inte tro att man är något"

vi bor i ett stort hus, vi har en pool och vi har fyra bilar. under min uppväxt har jag nästan aldrig behövt känna att jag inte kan få den där tröjan, eller dom där skorna. jag är glad över att jag inte har behövt leva knapert. MEN, jag får defenetivt inte allt jag pekar på. för obegränsat med pengar har vi inte. men vi unnar oss saker, pappa har alltid velat haft en mercedes cab, och för någont år sedan bestämde han sig för att köpa en. av pengar som vi slitit för, och man måste väl få lite möda för allt jobb?

men en sak ska du/ni ha klart för er.
mamma och pappa föddes inte med någon silversked i munnen. pappa öppnade möbelhuset december 1995 och att öppna ett företag är fan ingen dans på rosor. i början jobbade pappa helt själv med hela företaget, när mamma jobbade på lillhagen. pappa hjälpte kunder, höll på med papper (mamma hjälpte till litegrann), han körde ut möblerna själv. helt enketl gjorde allt själv. butiken var nästan tom. vi, familjen, har tillsammans arbetat upp detta företag. varje dag är ett arbete, mamma och pappa tar med sig arbetet hem. pappa sitter med papper här osv. medan vissa är på jobbet, och när man kommer hem så kan man bara släppa jobbet. men så är det inte här, här är det alltid arbetssnack.

jag har fått hört många pikar, från vänner och grannar. som tillexempel;
ja idag ska du få åka en ny bil mickan, men det är väl du van med?

ja okej, vi har inga skruttiga bilar, men so what? varför är folk så fruktansvärt avundsjuka? vafan, gör något åt erat bedrövliga liv, ge fan i vårat.

det roliga i det hela är att folk snackar skit, men man frågar gärna om man får låna våran husbil, eller om man får låna vår släpvagn. då duger man, men den där husbilen och släpvagnen, den fick vi inte gratis.

Jag är jävligt stolt över att min familj har lyckats, och det kan ingen ta ifrån mig.

här har det kämpats, och lyckats. sen vad ni andra tycker och tänker, det står för er.

det är tragiskt med jantelagen.

såå, kommentera gärna, jag är väldigt öppen för diskussioner. men, om ni ska skriva, får ni gärna skriva ert namn, jag bits inte ;) haha


elvis presley



elvis på spotify, (y)

jag förstår att flickorna skrek  när han uppträde, haha

<3



jag älskar er! ni är BÄST.

ang förra inlägget.

jag vill bara påpeka att jag inte slutar mitt i säsongen, det har varit några som reagerat på det. det är två matcher kvar och några träningar. det anser inte jag är att sluta mitt i säsongen. sen lika, det är några i laget, kan jag påverka det på något vis? nej, för är det är några utespelare, det kan inte jag göra något åt, för jag är målvakt, jag kan inte spela ute. och i mål kan det bara stå en, så vad ska jag göra? spelar andrea, då sitter jag på bänken. så jag anser inte att jag gör något fel där heller. det är två målvakter kvar i laget, en som spelar hela tiden och en som spelar både målvakt och utespelare. sedan är det en till, som varit målvakt, som hoppade in ibland när andrea var sjuk förra säsongen. så det råder ingen brist.

om ni fortfarande tycker att jag gör fel, det får jag väl ta. men som jag sa i förra inlägget. jag tänker inte må dåligt av en grej som ska spelas med glädje. så är det bara, för jag har redan sjukt mycket i huvudet. ska en sak som innebandyn trycka ner en ännu mer då? nejtack.

så var det med det.

helgen

ja, då ska jag sammafatta helgen.

Fredag:
efter drygt 1 och en halv timmes matte B lektion så tog jag mitt pick och pack och åkte hem till jacob, där jag har tillbringat hela min helg. väl hemma hos honom mötte jag två argsinta cs-spelare, en av dom min pojkvän. jag gick oh la mig i sängen, jacob fixade en datorn med internet till mig så låg kag där ganska nöjd endå, jag fick ju trotts allt läsa mina älskade bloggar & spela mina egna spel, haha. efter ett tag tröttnade dom och jag följde med jacob och hans kompisar och käka.

när vi kom hem igen så började vi hjälpa sussi med att laga tacos, och som ni kanske kan räkna ut, så var det vi åt på kvällen. med en mätt mage, så började vi kolla på let's dance, jag var överlycklig över att kitty åkte ur. medan vi tittade så tränade jag på att göra utåtbakade flätor, och jag gjorde en på mig själv. och här har ni resultatet:

   rätt bra för att vara första gången va? ;)



efter let's dance, så drog vi fram pokerväskan och började lira. jacobs kusin gjorde oss sällskap, likaså lillebror oscar.
det gick rätt bra för mig där också, trotts att det var första gången. jag åkte iaf inte ut först. om det beror på att jag fegade eller om jag var grym. det är en annan fråga.. haha


1. Här har vi storliraren, (jacobs lillsom faktiskt vann.
han vill tyvärr inte vara med på bilden, och det är lika bra det.
2. Förloraren Pontus (jacobs kusin), som faktiskt åkte ut före mig! hör och häpnas.
3. Pokerlir!


Sådär ja, det var fredagen det.
Nu över till Lördag:

Alla hjärtans dag, och vad är bättre än en brölopp på denna kärleksfulla dag. vi packade in oss i en minibuss och åkte upp/ner till strängnäs, där vigseln skulle äga rum. det var jacob's mamma's kusin som gifte sig, om ni undrar.
efter vigseln så åkte vi till eskilstuna, där det blev middag och tårta. bröloppet var helt okej kul, vi kom hem igen vid 1 och då var det natti natti :)



Söndag:

det är tråkigt att säga det, men jag har lagt innebandyn på hyllan nu. om jag tar ner den och börjar spela igen nästa säsong, det återstår att de. det är väldigt tråkigt att det skulle sluta såhär, men jag orkar inte må dåligt över en grej som egentligen ska spelas med glädje.
Ja, det var match i helgen, mot hofors, i hofors. allt gick bra tills tredje perioden. det hade stått 1-1 i tre perioder. tills i slutet, då man börjar stirra och låter hofors ta över spelet. när hofors kom ner i anfall, så lät man dom ha rena E4:an. jag försökte och försökte, tillslut fick hofors in den, med en spark. någon minut senare kommer dem igen och får rena E4:an till att båga in och de skjuter rätt i krysset. Jag har faktiskt lessnat, jag ville inte stå denna match, jag bad om att inte få spela den, men jag ställde upp eftersom Andrea varit sjuk och Lojsan inte spelat på länge och behövdes ute på grund av få spelare. jag tar fan inte på mig den här matchen, som jag gjort så många gånger. jag kämpade från början till slut, jag önskar att jag som målvakt också kunde vara med och försvara, men det är tyvärr inte min uppgift, utan eran, ni som utespelare. för denna säsong är det slut och det är tråkigt, jävligt tråkigt. jag har brunnit för innebandyn så många år, och nu är det slut efter ca 9 års spelande.

efter matchen åkte jag hem till jacob igen, pontus var där och dom satt och spelade tvspel. efter en stund åkte vi hem till jacob's pappa och åt mat, sedan hämtade vi victor och väl hemma igen väntade bingolotto. alla var taggade, men den som var mest taggad var nog victor. han trodde defenitivt att han skulle vinna thailandsresan. men det blev ingen thailandsresa för någon av oss, men jag vann faktiskt 100 kronor, det ni :D så nu funderar vi på att spela bingolotto varje söndag, det är rätt kul, men lite pensionärsvarning.

vi avslutade kvällen med poker, det var najs :)

nu så har jag väl sammanfattat helgen, helt okej helg, med mys med jacob osv :)

nu är jag hemma igen, i mitt eget hus med min egna mamma. ska strax äta, sedan ska jag nog bara slappa. jag orkar inte ta tag i något plugg, det får bli senare. möjligtvis läser jag min bok.

tare lugnt ungdomar, tjaaarå!


PS, JACOB HAR FIXAT SPOTIFY ÅT MIG. FETT GRYMT, JAG ÄR LAGLIG! HIHI
 

...



jag är förvirrad..

så jävla förbannad

Jag är så jävla trött på människor, speciellt människor med nått jävla fel i huvudet. Sådana finns det gott om, och jag säger inte att jag är perfektast i världen. MEN, jag förstår inte hur folk orkar ta åt sig av allt man säger, när det inte ens är menat till dom. Då är det ju nå jävla fel. Stort jävla fel.

Och att folk inte ens kan ställa upp. Vi spelar i ett lag, och där ställer man upp för varandra. Spelar man tennis eller golf, då kan man få börja göra som man själv vill. Men eftersom man valt att spela en lagsport, då är det sammarbete som gäller.

Som när vi spelar en match. Mina misstag som jag gör som målvakt, dom syns mycket tydligare än om en utepelare gör ett misstag. Ni utespelare gör misstag hela tiden, men det är nästan ingen som lägger märke till det. Men när jag tjabblar med bollen och den åker i mål, då syns det på en gång. När ni som utespelare börjar ge upp, och struntar i att jobba hem för att ni "inte orkar", då ger jag också upp. För det handlar om sammarbete, ställer ni inte upp och jobbar hem och hjälper mig nere vid mål, varför ska jag då försöka hjälpa er och slita som ett as?

Jag tappar lusten totalt, när ni skiter i mig. För det är precis det ni gör när ni slutar jobba hemåt och bara står och stirrar. Tänk om ni skulle börja anfalla, och alla dina medspelare på planen bara står och kollar och ser på när du ska försöka ta dig genom ett helt försvar. Skulle det vara roligt? Antagligen inte, i ett lag hjälper man varandra. Och, jag ger fan inte upp på en gång, jag försöker hålla ut ett tag och se om ni skärper er, men blir det ingen ändring, då skiter jag totalt i det. Det finns gånger då jag bara har velat gått ur mål och ställt mig bredvid och sagt "varsågod, slå in bollen du".

Sen, varannan torsdag har vi målvaktsträning, för att vi målvakter ska bli bättre. Till en målvaktsträning behöver man tre skyttar, men det är tydligen för mycket begärt. Det finns några, ett fåtal som jag kan räkna på EN hand, som har ställt upp. För det är också för ERAN skull vi har målvaktsträningar, precis som det är för min skull som ni tränar att skjuta och försvara på en vanlig träning. För skulle ni inte träna på det, då skulle ni inte kunna göra några mål.. och skulle jag inte träna på målvaktsträningarna, då kanske jag inte skulle kunna rädda bollar. Träning ger färdighet, inte sant?

För på de vanliga träningarna vi har på nynäs och källö, det ger oss målvakter inte ett piss. För ni missar mål, ni kommer ibland knappt fram till mål, jag talar inte om alla, men det finns några. Så vad ger det oss målvakter för träning, det är ju NI som tränar då, ni tränar ju för att bli bättre. Varje gång ni missar mål, varje gång då är ju träning och ni tränar för att nästa gång kanske träffa mål. Lika mycket träning är det ju för mig på målvaktsträningarna, jag missar bollen ofta, men ju mer jag får träna, dessto bättre blir jag.

Då är min fråga. Hur kul skulle ni tycka att det var att inte ha nån målvakt på era träningar? Jag kanske inte har sån jävla lust jämt att gå på nynäs och källö träningarna, eftersom jag i princip bara får stå stilla en hel träning. Men jags täller upp ändå, för det är ju ändå lite träning för er med målvakt. Ni får träna på att dribbla förbi mig osv.

När det gäller målvaktsträningarna har jag förståelse för dom som inte kan komma pga jobb osv. Men det är långt ifrån alla som har "giltliga" anledningar till att inte vara med.

Jag har lackat ur totalt, som många andra i laget också har gjort. För vi ställer inte upp för varandra. Är det en back borta, och vi behöver ställa ner en forward på backplatsen, då börjar man direkt att klaga och säger att man inte kan. MAN MÅSTE OFFRA SIG!  Va fan, ställ upp för laget och gå ner på backplatsen. Så jävla annorlunda är det inte.

Jag antar att vi alla är överrens om att Innebandy är en lagsport, eller?

"Lagsport kallas sport där så kallade lag (=innehåll av samarbetande medlemmar) tävlar mot varandra (till skillnad från individuella sporter). Oftast tävlar lagen om att göra flest mål (poäng). Exempel på lagsporter är fotboll, ishockey, handboll, innebandy och bandy. I de flesta lagsporter har man boll."

taget från wikipedia.

nu blev det ett långt jävla inlägg. men jag var bara tvungen att skriva och jag hoppas ni kan ha lite förståelse.
och matchen på söndag, den har jag ingen lust med alls.

trevligt!



erhm.. är det detta som kallas färsk godis? haha
var på ica maxi med jacob och pontus. det var pontus som tänkte köpa lite godismeloner, men det gick tydligen inte att köpa bara några få, utan man fick plocka med sig hela burken.
det är najs med en hel kaka med meloner!

tjulululu

just nu gör jag tre saker samtidigt.. eller jag försöker iaf.

spelar spel på facebook (måste ju slå syrran)
försöker plugga (MÅSTE börja NU)
och.. dricker vatten.

det är NAJS


förjävligt



ursäkta.. men hur tänkte våran kära blondin när hon matchade kaninen med conversen? big mistake, big mistake.

min första utmaning, det ni.

blev utmanad av carro ehn.. ;D

4 saker jag gjorde igår:
jag var i skolan, pussade jacob, tränade och åt mat

4 saker jag ser fram emot:
fylla 18, tessans bröllop i grekland i sommar, körkort och ta studenten..

4 favoritresturanger:
thai (i princip alla thairesturanger), tgif, churchstreet och ... errmh.. kommer inte på någon fler

4 saker på önskelistan:
jag önskar att jag inte var så himla lat, önskar mig körkort, en iphone och obegränsat med pengar. haha

utmanar dom som vill :D

neeeeeeej

jag blir galen! syrran har gått om min i bricksbreaking på facebook. detta fick inte hända! jag måste slå henne!!

natti


jag träffade lillprinsessan idag, hon är ju bara för go!

ny dag, nya möjligheter

sådärja, då var det måndag igen. var ganska tungt att gå upp imorse, men det gick. sov hemma hos jacob så när vi klev upp gjorde vi iordning hamburgare, det var gott kan jag säga.

just nu sitter jag på mübelhaüset och väntar på min käre mor så vi kan åka hem. väl hemma tänkte jag ta mig i kragen och plugga, för det är ett måste! hungrig är jag också... ska kanske lura på mammsen o köpa lite thaimat, det skulle vara najs.

jaujau. hade match igår också, jag stod inte. matchen gick åt skogen, vi förlorade med 5-8 och i princip alla målen gjordes i två mot en läge. hade jag varit andrea hade jag lackat ur totalt, så det var nog tur att jag inte stod! ;)

nuuuu har jag inte så mycket mer att säga än att jag vill hem och äta thaimat. ikväll blir det träning också, och jäklar om man ska behöva komma hem igen och vara förbannad över att träningarna är piss.. då blir jag galen.. positiv grundinställning....

byebye äppelpaj. ska försöka komma på något roligt att skriva om till nästa gång ;)

tare lugnt!

filippa hälsar! ;)


helg

ja, jag har vart i sthlm sen i torsdags och det har varit riktigt trevligt. på mässan beställde vi en hel del nya grejer. massa nya soffor, sängar, ja allt. men det roligaste var att kolla på lampor, det fanns hur mycket som helst som var snyggt och vi beställde från tre nya leveratörer! :D

på fredagskvällen var vi på goldenhits och det var helt ok, det hade faktiskt kunnat varit lite roligare.. men men :p

på lördagen var vi en snabbis på mässan innan vi skulle åka hem och väl hemma i gävle styrde vi bilen hem till syrrans kompis therese :) där förfestade vi lite tillsammans med syrrans andra kompisar, vi sjöng singstar och drack goda drinkar. sedan bar det iväg till krogen där vi dansade och dansade. tyvärr var väl musiken lite halv tjaskig, men det funkade. :) jag och syrran tog bussen hem och när vi kom hem gjorde vi varma mackor, mums! :D

jag och syrran                                                                             alex och jag :)

idag har jag i princip bara hunnit vaknat och ätit, och snart ska jag iväg på match. vi möter strömsbro och vi alla hoppas väl på en vinst!

efter matchen ska jag hem till prinsen och sova ovh gosa :)



tjarå, ta det lugnt :)

dkjd

nu har jag suttit på möbelhuset sen kl 10.. jag är lagomt rastlös! så rastlös så jag tillochmed städade toaletterna. då är det illa!

jag försöker lära mig att göra utåtbakade flätor, och det går faktiskt ganska bra. träning ger färdighet :D

nejfan, nu ska jag fortsätta spela lite spel på facebook!

love is my drug


When you are feeling tired
I'll lay there with you
When you get up early in the morning
I'll get up with you
If you have a craving
I'll get it for you
If you wanna take a ride all by yourself
I'll be waiting for you

Love is my drug, is my medicine
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me
Love is my drug, he's my heroin
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me

When you feeling fired up
I'll fire with you
If you had to lie a little
I'll let it be true
When you get low I'll, get lower than you
When you've had enough of had it
much more than you knew

jublar av glädje

JIPPIE.
jag har gjort klart en uppgift nu! nu ska jag börja på nästa, hihi.
eller jag ska hämta lite blåbärsoppa först.


mår ni bra kamrater?


ta det lugnt!

natti

jag har ju glömt att tacka prinsen för headern :) TACK! <3 :)

godnatt allihopa, och puss till jacob :)

fjärde februari tvåtusenNIO. (jag var påväg att skriva åtta) hihi

skolan står mig upp över öronen, jag har lagt allt på en hög och nu när jag sitter och ska plugga, då vet jag inte var jag ska börja.. men jag försöker. men nu tvingade min trogna läsare jossan mig att blogga, så jag ska väl försöka mig på att skriva ett inlägg.

var i skolan idag, var väl sisådär.. tur att jag har min stina!

efter skolan kom syrran och hämta mig och jag gick och sola, det var väldigt väldigt skönt. sen gick jag tillbaka till möbelhuset och käkade och satt lite vid datorn. skulle egentligen ha tränat ikväll, men jag lära plugga. så är huvudet dumt, då får kroppen lida ;)

just nu sitter jag i köket med syrran och hennes kompis, syrran håller på o fixar naglar. vi har ätit lite mat också (inte thai!) och vi åt lite ben&jerry till efterrätt, mums!

hm.. har inte så mycket mer att säga mer än att jag åker på möbelmässa imorn eftermiddag, det blir NAJS! jag citerar syrran "det är årets höjdpunkt, som julafton!" och jag tror hon menar att man kan få gå o peka lite som man vill och bestämma vad som ska finnas i butiken, samt i sitt eget rum.. haha :D på kvällen på fredag ska vi gå på nå uppträdande, typ som wallmans salonger, om ni har hört talas om det? saksamma, det ska bli roligt iallafall, haha.
vi åker hem på lördagen efter vi har gått på mässan på lördagen, och då blire tagga party. ska ut med syrran och hennes kompisar. så det blir lite förfest eller vad man ska kalla det hemmas therese, och jag o syrran ska dricka mumsiga drinkar och dansa asset av oss. haha :D


en bild från förra gången jag var ut med dom, o då var prinsen med å! :)

nej ni kamrater, nu lär jag ta tag i pluggandet! häxprocesser, vinterprat m.m det är det som lära göras.

jag har förresten målat mina naglar också, med silvrigt nagellack på tipparna. riktigt spääjsigt! ;)

just ja, det är alla hjärtans dag nästa helg, och då är jag medbjuden på brölopp i stockholm med jacobs släkt. (eller säger man medbjuden?) ja ni fattar va jag menar! haha.

idag messade jacob mig också, o sa att joel var på akuten o hade fått sytt. stackarn hade sprungit in i en dörr och fick handtaget i armen :( bra födelsedagspresent liksom, stackarn fyller år imorn :/ hoppas han blir bättre! jag har bett jacob att ge honom en kram o grattis från mig! <3

äh, tare lugnt!

yey

nu blire träning, see yaa!
måste hinna byta om nu, innan pelle kommer.




tare lugnt!

2 februari

jag är förvirrad, jag hinner inte med det jag ska göra, och jag har i princip tappat lusten för det mesta. framförallt skolan, jag skulle vilja börja jobba, tjäna mina egna pengar och flytta hemifrån. helst ihop med jacob. men..... "man måste ha en utbildning" .. alla dessa jävla måsten. vem har egentligen bestämt dom?


jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, sket i skolan idag. orkade inte, bröt ihop imorse hos jacob. och vad skulle jag göra utan honom? det är nog ingen där ute som kan förstå hur mycket han betyder för mig. jag älskar dig.


nu ska jag åka och handla med mamma,

ta det lugnt.

                                                                                                                                                     

ibland är det svårt att se genom det totala mörkret.

RSS 2.0